All things come to a beginning

Wednesday, November 28, 2007

Amusez moi

Gisteren iets vroeger naar Leuven getrokken voor een persco in Gasthuisberg.

Tonya, Claudia Decaluwé en Mama's Jasje zingen voor Leuvens Kinderziekenhuis

"Niet alleen". Zo heet de single die Tonya (Eurosong for Kids 03), Claudia Decaluwé van Spark (Eurosong 02) en Mama's Jasje (Eurosong 96-02) hebben ingeblikt voor het goede doel. 27 november wordt de single voorgesteld in de personeelscafetaria van Gasthuisberg in Leuven. De opbrengst gaat deels naar de Cliniclowns en deels naar mUZtival, een muziekfestival voor en door de patiëntjes van het kinderziekenhuis UZ Leuven.

Vanaf 7 december vindt in Leuven de jaarlijkse kerstmarkt plaats. De vzw die verantwoordelijk is voor de organisatie plaats jaarlijks een goed doel in de kijker. Voor de twintigste editie is de keuze gevallen op het kinderziekenhuis van de universitaire ziekenhuizen in Leuven. Tonya, Claudia van Spark en Mama's Jasje hebben besloten om hun muzikale medewerking aan het project te verlenen. Zij hebben samen met enkele patiëntjes uit het kinderziekenhuis het nummer "Niet alleen" op cd ingezongen. Het plaatje zal te koop worden aangeboden op de Leuvense kerstmarkt. De opbrengst van de verkoop van de single gaat deels naar de Cliniclowns, deels naar mUZtival, een muziekfestival voor en door de patiëntjes.


AmuseeVous, waar ik vrijwilliger ben, heeft een stand (een salon, met zachte zetels, tapijten en kunst niet-aan-de-muur) op de Kerstmarkt en zal later ook meewerken aan culturele initiatieven in het kinderziekenhuis zelf. Van harte gekletst, onder andere met een hilarische Egyptische ober/amateurfotograaf, mijn ogen & oren de kost gegeven en veel goed volk gezien. Waaronder Jean-Marie Pfaff én, nog spannender, een jongetje dat - merkte ik nu - sinds zijn 12de een pak minder jongetje geworden is. Ik heb 'm nog niet durven aanspreken ("Doesn't 1995 feel like it was yesterday?" houdt net iets te veel gênant sorry-hoe-zouden-wij-elkaar-moeten-kennen? risico in), maar eens ik op de Kerstmarkt sta te kleumen en de vrieskou mijn trots tot rozijngrootte doet krimpen, wil ik 'm toch eens van dichterbij bekijken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home